//
vous lisez...
cadeautip, Koken, Vaderdag

Mmmm, de perfecte hamburger!

Je kan een hamburger op verschillende lekkere manieren klaarmaken voor jouw papa maar ga je echt voor het beste resultaat dan kunnen wij helpen. Dit heb je nodig:

  • 300 gram vet rundsgehakt (20 tot 25% vet is ideaal)
  • 20-tal spekblokjes
  • 2 TL fijngesnipperde ui
  • uiringen
  • 1 EL BBQ saus (bijvoorbeeld Sweet Baby Ray’s)
  • 1 ei
  • 1 TL zwarte peper
  • 2 EL ongekruid paneermeel
  • 1 TL knoflookpoeder
  • 5 druppels worcestershiresaus
  • 1 TL paprika
  • 2 TL peterselie
  • Smeltkaas

Eerst snij je de spekblokjes in fijne stukjes en snipper een ui fijn. Je bakt de spekblokjes op een matig vuur en voegt enkele minuten later de ui toe.  De spekblokjes moeten gebakken zijn (maar niet hard) en de ui geglaceerd (zacht maar niet gebruind).

Bakken spekblokjes en ui

Hierna laat je het spek en de ui afkoelen. Vervolgens kun je de ingrediënten voor het gehakt, inclusief de opgebakken ui en spek mengen in een schaal.

Mengen ingredienten perfecte Hamburger

Tenslotte maak je hamburgers van het gehakt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld het deksel van een blik Joden koeken voor gebruiken.

Tip is om een klein kuiltje in het midden te maken met de bolle kant van een lepel. Dit zal er later voor zorgen dat, als de hamburger uitzet tijdens het grillen, hij niet bol komt te staan.

Hamburgers- uit de koelkast

Laat de hamburgers hierna minstens een uurtje opstijven in de koelkast zodat hij niet uit elkaar valt bij het grillen.

De hamburgers gril je direct op ongeveer 175 graden voor ongeveer 5 minuten per kant. Als de hamburgers bijna gaar zijn draai je ze een laatste keer om zodat de heetste kant bovenaan is en verplaats je ze naar de indirecte kant van de gril. Leg nu een stukje smeltkaas op de hamburger.

Smelten kaas op Hamburger

Deze is klaar als de kaas gesmolten is.

Perfecte Hamburger

Vervolgens kun je je broodje aankleden zoals jij deze het lekkerst vind.

Smakelijk!

Recept via: Blog Henri Matthijssen

Publicités

Discussion

Pas encore de commentaire.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Publicités
%d blogueurs aiment cette page :