//
vous lisez...
creatief, DIY, kaften

DIY: Boeken kaften!

Heel wat kinderen vinden het belangrijk dat hun boek er langs de buitenkant fraai uitziet. Onder het motto ‘Wat we mooi vinden, gebruiken we meer!’ mogen we gerust zijn dat een origineel gekaft boek vaker uit de rugzak gehaald zal worden en dus een motivatie kan zijn voor de student.

Hier enkele ideetjes om studieboeken te pimpen! Mits een gezonde basis inspiratie en creativiteit tover je elk studieboek om in een prachtig gepersonaliseerd boek.

DIY washi tape

Thema’s
Op school krijg je vaak een brede waaier aan vakken waardoor de ene les al leuker is dan de andere. Studieboeken kunnen hierdoor heel wat uiteenlopende gedachten prikkelen. Om dit op een leuke manier uit te spelen kan je jouw boek kaften met een blanco kaftpapier en deze naar eigen keuze versieren met alles wat voor jou te maken heeft met het vak.

Dit kan zijn leuke herinneringen, een tv-programma, een ster, een plaats, een vriend of vriendin en zoveel meer. Als je al in Parijs geweest bent kan je bv. Jouw handboek Frans versieren met een foto van jezelf aan de eifentoren, een foto van ‘Mona Lisa’ of een foto van een franse bakker met een croissant. Je kan het zo gek niet bedenken soms!

Washi tape
Washi tape (foto) is heel elastische versierplakband met elegante patronen op geprint. Je kan er praktisch alles (boeken, je gsm, je computer, je fiets, …) mee personaliseren en je mag gerust zijn, het is origineel! Washi tape wordt verkocht in rolletjes en vind je in heel wat winkels die gespecialiseerd zijn in knutsel/DIY gerief.

Papieren winkelzakken
In heel wat winkels en ketens krijg je de dag van vandaag een papieren zak (goed voor het milieu) met daarop een boodschap, logo of merknaam geprint. Merken zoals Hollister en Primark zullen bij velen al een belletje doen rinkelen en heel wat jongeren zijn er grote fans van. Elke papieren zak van een winkel kan je hiervoor gebruiken en zo wordt het nuttige leven van de zak nog met een jaartje verlengd!

Publicités

Discussion

Pas encore de commentaire.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Publicités
%d blogueurs aiment cette page :