//
vous lisez...
Cuisiner

Een pittige pompoensoep

Na de prachtige zomer dit jaar is het bijna tijd om je opnieuw op te warmen, met een heerlijke tas soep bijvoorbeeld want de herfst staat voor de deur! We geven je daarom het beste recept voor een smaakvolle en pittige pompoensoep!

pompoensoepWat heb je hiervoor nodig?

  • 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • olie of boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • scheutje worcestersauce
  • zout, peper
  • water (of bouillon)
  • scheutje room of een schep crème fraîche

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes van 2cm.

Snijd de ui en knoflook in grove stukken. Bak de pompoen met de ui aan in wat boter of olie. Voeg na 5 minuten de knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, laurier en worcestersauce toe en laat dit ongeveer 2 minuten meebakken.

Voeg dan zoveel -heet- water of bouillon toe, zodat de pompoen net onder staat. Breng aan de kook en laat -op laag vuur- de pompoen gaar worden.

Pureer de soep met de blender of de staafmixer en breng op smaak met zout, peper en room of crème fraîche.

Smakelijk!

Publicités

Discussion

Pas encore de commentaire.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s

Publicités
%d blogueurs aiment cette page :